Babiččina Sekaná
Babiččina sekaná s bramborovou kaší. Jednoduché a geniální jídlo.
- 300g mletého vepřového masa
- 300g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- mléko
- pečivo nebo strouhanka
- slanina
- 1 střední cibule
- majoránka
- sůl
V míse smícháme mleté maso, vejce, cibuli na jemno, slaninu (kterou můžeme předtím lehce osmahnout). Starší pečivo (anebo 2 lžičky strouhanky) rozmícháme s mlékem a přidáme do směsi. Přidáme majoránku, osolíme a promícháme. Vytvarujeme a případně obalíme plátkem slaniny. Dáme do pečící misky a podlejeme. Pečeme v troubě cca 45-60 minut. Průběžně podléváme.
Bramborová kaše
- mléko
- 1kg brambor
- 2dcl mléka
- máslo
- sůl
Bramborovou kaši připravíme z uvařených a rozštouchaných brambor, přidáme 2dcl mléka, dle chuti máslo a dosolíme.